Vijenac 767 - 769

Matica hrvatska

METKOVIĆ  – OTVARANJE IZLOŽBE

Slikarske psihoemotivne studije

Zorana Vekić

U organizaciji OMH u Metkoviću 5. srpnja u Gradskom kulturnom središtu Metković održana je izložba akademske slikarice Ivane Jovanović-Trostmann, koja se ovog puta metkovskoj publici predstavila akrilima na platnu kojima dominiraju motivi iz njezina zavičaja, s kojim je usko povezana.


Slikarica Ivana Jovanović-Trostmann i predsjednica OMH u Metkoviću Zorana Vekić

U uvodnom govoru nazočnima se obratila predsjednica OMH u Metkoviću Zorana Vekić kazavši: „Svako je Ivanino djelo psihoemotivna studija, neupitna konstanta emotivne vitalnosti s duhovnim uporištem. Motivi evoluiraju prema ljubavi i prokreaciji, lelujavi oblici boja, fino ulančane mijene, uz pokoji apstraktni preplet i jaki poetski podsloj, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.“ Slikarica je zahvalila te napomenula da „sve trajne vrijednosti koje ima zahvaljuje našem Isusu Kristu koji nas promatra s jedne od slika, te nas podsjeća da Ga ne zaboravimo“.

Na klaviru je izložbu dvjema skladbama popratio desetogodišnji Ivano Urljević, pobjednik Oskara znanja s natjecanja u Zagrebu, učenik GŠ Luka Sorkočevića u Dubrovniku.

Vijenac 767 - 769

767 - 769 - 27. srpnja 2023. | Arhiva

Klikni za povratak